E PLURIBUS UNUM



E PLURIBUS UNUM Välkommen till min blogg! Här ventilerar jag mina tankar, framförallt om politik, men blandat med lite annat. Jag är övertygad socialdemokrat, hängiven Benficasupporter, galet Beatles-fan, stolt moster och mycket annat. Häng med!


2007-04-16

Chockräntor

SÅ har det börjat. Chockhöjningarna av räntorna som följer med borgarnas politik. Jag har precis köpt en lägenhet, och på baken sa de att jag inte skulle tjäna på att låsa låneräntan, att den rörliga förmodligen inte skulle överstiga 5%. Inte ens med borgarnas politik. Idag är rubrikerna att man ska räkna med 6%. Det är så man blir mörkrädd hur fort det går. Det här drabbar alla, bostadrättsägare som hyresgäster. Allt grundar sig i högeralliansens förfärliga politik som går ut på att skära ned på människors trygghet på och utanför arbetsmarknaden till förmån för sänkta och avskafa skatter samt pigavdrag mm. Det går bra för Sverige. Det är högkonjunktur. I högkonjunktur ska man spara lite på lågorna precis som man bör elda på i lågkonjunktur för att topparna och dalarna inte ska bli så stora i konjunkturscykeln. Enkel basic nationalekonomi som inte direkt har politisk färg. Stabiliseringspolitik helt enkelt. Det enda jag kan läsa ut av det här är att alliansen inte vill stabilisera ekonomin. Man vill bara underlätta för en liten klick människor i samhället. Samma gamla högerpolitik som förr. De gick till val på att det går dåligt för Sverige. Nu ser vi istället tendenser till överhettning i samhällsekonomin... Jag vill egentligen inte säga "vad var det vi sa"... Så jag låter det vara osagt, men jag tror ni förstår vad jag menar...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja vad kan man säga :) Borgarna i ett nötskal.

Anonym sa...

Det ”socialdemokratiska” turkiska partiet Cumhuriyet Halk Partisi uppmanar den turkiska militären att genomföra en statskupp mot den demokratiskt valda AKP regeringen i Turkiet.
Jag uppmanar den svenska socialdemokratin att bestämt fördöma den turkiska militärens hot om en statskupp, samt arbetar aktivt för att utesluta Cumhuriyet Halk Partisi ur socialistinternationalen.

Osman