E PLURIBUS UNUM



E PLURIBUS UNUM Välkommen till min blogg! Här ventilerar jag mina tankar, framförallt om politik, men blandat med lite annat. Jag är övertygad socialdemokrat, hängiven Benficasupporter, galet Beatles-fan, stolt moster och mycket annat. Häng med!


2010-08-05

Bostad är en rättighet!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant. Egentligen inte ett enda argument till varför bostad skulle vara en rättighet.

Familjen Carvalho sa...

Tack för din kommentar! Att bostaden är en rättighet är knappast kontroversiellt- det ingår ju bland annat i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Lättare sagt än gjort, dock. Eftersom jag anser att alla människor har rätt till en bostad, för sitt eget välbefinnandes skull, anser jag som en konsekvens av detta att samhället har ett ansvar att leva upp till principen. Det uppfylls inte idag. Idag finns en allvarlig bostadsbrist. Den borgerliga regeringen rycker på axlarna. Det gör mig upprörd, jag tycker att den unga generationen (som drabbas hårdast av bostadsbristen) förtjänar att tas på allvar.

Anonym sa...

Jättebra Teresa att du tar upp de ungas situation på bostadsmarknaden!
Du är ju själv ung och vet hur det är.

Ulla sa...

Toppen! Du är jättebra på att göra filmer. Dina appeller är är glasklara.
Kul att se att du också gjort ny layout på hela bloggen.

Anonym sa...

Att det står inskrivet i FN:s deklaration är inget giltigt argument - med ett liknande resonemang hade innehavande av en motorcykel varit en rättighet om det stod inskrivet i samma dokument. Huruvida det upplevs som kontroversiellt eller ej av den stora massan är knappast heller relevant. Jag är snarast intresserad av de mer grundläggande tankarna bakom ståndpunkten.