E PLURIBUS UNUM



E PLURIBUS UNUM Välkommen till min blogg! Här ventilerar jag mina tankar, framförallt om politik, men blandat med lite annat. Jag är övertygad socialdemokrat, hängiven Benficasupporter, galet Beatles-fan, stolt moster och mycket annat. Häng med!


2007-09-16

SSU Norrköping på studieresa till Bryssel

Imorgon, måndagen den 17/9 åker 13 SSU:are från Norrköping på studieresa till Bryssel. Detta efter att under våren ha deltagit i en EU-studiecirkel. Jag har varit ansvarig för studiecirkeln och studieresan och är väldigt stolt över att vi på egen hand har lyckats skramla ihop pengar för att så många som möjligt skulle få chansen att åka på denna studieresa.

Under studiecirklen har vi diskuterat och lärt oss en massa saker. Allt ifrån hur EU fungerar till vad vi socialdemokrater gör och kan göra för att påverka politiken, samt en gemensam miljöpolitik och andra sakfrågor. Vi har också varit noga med att få in ett fackligt-politiskt perspektiv, då vi generellt är dåliga på det i SSU. Och det vill vi förändra!

Så, imorgon åker vi till Bryssel. På tisdagen ska vi besöka Europaparlamentet och Göran Färm. Vi ska också besöka ECOSY, paraplyorganisationen för alla socialdemokratiska ungdomsförbund i Europa. På onsdagen ska vi besöka LO-TCO-SACO:s Brysselkontor, vilket förmodligen kommer vara det mest lärorika med resan på många sätt. Vi hoppas även få träffa företrädare för en organisation som heter Young European Federalists under onsdagen. Det var inte inplanerat från början, men av olika anledningar har vi behövt stuva om i schemat vilket lämnade en lucka. Eftersom vi har diskuterat konstitutionen utifrån olika perspektiv och varit inne en del på begereppet federalism tycker vi att det skulle vara intressant att få samtala med organisationen. Vi får se hur det blir...

Vi ska naturligtvis även hinna umgås och ha skoj! Och köpa choklad i stora mängder!

Au revoir!

Inga kommentarer: