E PLURIBUS UNUM



E PLURIBUS UNUM Välkommen till min blogg! Här ventilerar jag mina tankar, framförallt om politik, men blandat med lite annat. Jag är övertygad socialdemokrat, hängiven Benficasupporter, galet Beatles-fan, stolt moster och mycket annat. Häng med!


2007-06-30

Israels rättsväsende under all kritik

Ingen har väl missat anklagelserna mot Israels president om våldtäkter och sexuella trakaserier? Ni minns kanske också Putins kommentarer till den israeliske premiärministern i en av misstag igångsatt mikrofon... Det var något i stil med att han beundrade Israels president för det han gjort och att det fanns anledning till avundssjuka, allt med ett skratt och dunk i ryggen.

De brott Israels president är anklagad för (och förmodligen är skyldig till, vissa medgivanden har ju gjorts...) är allvarliga, hemska och vidriga. Putins kommentar var avskyvärd och skrämmande. Men när man tror att man inte kan spy mer av äckel av den här historien så får man kvälvningar igen. Den israeliske presidenten slipper nämligen fängelse i utbyte mot att han avgår från sin post. Detta är kränkande, diskriminerande och odemokratiskt. Israels rättsväsende är med andra ord (minst sagt) under all kritik!

Inga kommentarer: