E PLURIBUS UNUM



E PLURIBUS UNUM Välkommen till min blogg! Här ventilerar jag mina tankar, framförallt om politik, men blandat med lite annat. Jag är övertygad socialdemokrat, hängiven Benficasupporter, galet Beatles-fan, stolt moster och mycket annat. Häng med!


2010-04-19

Valrörelsens första skoldebatt

Idag var jag med på en debatt på Ebersteinska gymnasiet i Norrköping. Alla riksdagspartier utom Folkpartiet var med, dessutom deltog Sverigedemokraterna. 5 ämnen diskuterades: jobb, utbildning, flykting/invandring, försvar samt Norrköpings framtid.

Det blir alltid lite stohej kring att SD deltar. Inte konstigt, de upprör många känslor. Polisen var på plats och det gick lugnt till, tack och lov. Att SD deltar i dessa skoldebatter är en ganska ny företeelse, så för er som är nyfikna på deras insatser kommer här en kort resumé. Vad övriga partier fokuserade på var inga större överraskningar... Jobb och bostad vs. sänkta skatter för dem som har jobb.

Okej, SD:s insats, i all korthet:
Jobb: nej, inte mer än att svenskar ska ha första tjing på jobben.
Utbildning: nej, inga konkreta förslag- bara ett konstaterande att friskolor är så bra att de ska bli fler.
Invandring/flyktingpolitik: Stoppa "massinvandringen", se till att invandrare lämnar Sverige, de som är kvar ska assimileras. Fast kebaben är undantagen, den får finnas kvar.
Försvar: Mer resurser, upprustning. Men ut ur Afghanistan- vi ska inte hjälpa till därnär vi inte ens kan försvara oss själva om vi skulle bli attackerade (av...??)
Norrköpings framtid: Bort med spårvagnarna, de är fula och bullriga.

Skulle kunna kommentera en massa, men jag känner lite att kommentarerna är överflödiga...

För övrigt envisades de borgerliga ungdomsförbunden med att arbetslösheten är lägre nu än vid förra valet. Det vet vi ju alla att det inte stämmer, det var inga 9% arbetslösa då.

Själv framhöll jag 3 saker som är viktigast i valet:
1. Fler jobb!
2. Mer trygghet för den som har oturen att bli sjuk eller arbetslös!
3. Fler bostäder!

3 kommentarer:

Jonatan Hermansson sa...

Låter bra Teresa! SD:s insats låter ju allt annat än seriöst!

Anonym sa...

Du är klarsynt, Teresa! Klockrent!
Bra att du vann första debatten!(För det har jag hört...)

Familjen Carvalho sa...

Jonatan: Precis, när man låter dem prata visar det sig att de helt enkelt inte är seriösa. Dessvärre hade han med sig en fanclub, så han fick oförtjänt mycket cred. Å andra sidan garvade publiken åt vissa grejer han sa och försökte ställa honom mot väggen om vem som hade rätt att söka skydd i Sverige. Frågor han inte kunde svara på och till slut snuddade vid lögner ang vad SD står för enligt deras princip- och handlingsprogram.